Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analytice a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

sortiment výrobků
na stránkách výrobce
sortiment výrobků
na stránkách výrobce
 title-image-article

Delta Light a Arik Levy spojili své síly

vznikl Butler

U příležitosti konání veletrhu Lighting + Building 2016 představila Delta Light zcela novou kolekci interiérových a exteriérových svítidel Butler. Za jejich návrhem stojí uznávaný umělec a designér Arik Levy.

Svítidla Butler jsou prvním společným počinem společnosti Delta Light s tímto světově známým umělcem, působícím v širokém spektru oborů - od designu, přes fotografii, video, až po technické aspekty umělecké tvorby.

Kolekce Butler respektuje tenkou linii mezi interiérem a exteriérem, která odráží trend současné architektury. Styl a funkce nábytku a dekorativních předmětů se přesouvá z interiéru do exteriéru a přenáší tak pohodlí obývacích pokojů do zahrad.

Svým návrhem Levy interpretuje dobře známý archetyp klasické stolní lampy se stínidlem z plisované látky. Specifický tvar stínidla vytváří jedinečnou hru světla a stínu. Během dne přirozené světlo zvýrazňuje formu a tvar svítidla a všude kolem vrhá nepravidelné stíny. Po setmění se pak Butler promění ve zdroj útulného a intimního světla, v podobě nástěnného svítidla v interiéru či nástěnných a sloupkových svítidel v exteriéru.