Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analytice a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

sortiment výrobků
na stránkách výrobce
sortiment výrobků
na stránkách výrobce
 title-image-article

Rezervace velkých kopytníků

přivítala letos 6 mláďat

Již šest zubřích mláďat se letos narodilo v rezervaci velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice. Unikátní rezervace tak zaznamenala nejvyšší přírůstky zubrů od svého založení. Delta Light je pyšným podporovatelem tohoto projektu a těšíme se z každého jejího úspěchu.

Rezervace velkých kopytníků vznikla v bývalém vojenském prostoru v roce 2015. Spolu se stádem zubrů tam žijí také dvě stáda divokých koní a stádo zpětně šlechtěných praturů. Lokalita se stala první rezervací na světě, kde se objevily všechny tři klíčové druhy velkých kopytníků Evropy.V současné době žije v lokalitě stádo 26 zubrů, včetně letošních mláďat.

Projekty návratu a ochrany velkých kopytníků, pod záštitou ochranářské společnosti Česká krajina, podporují společnosti skrze celou republiku a přispět může také veřejnost. Více informací o projektu a možnostech, jak se zapojit najdete zde.