Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analytice a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

sortiment výrobků
na stránkách výrobce
sortiment výrobků
na stránkách výrobce
 title-image-article

Zápustná svítidla

hrají v sofistikovaném interiéru primární roli

V belgické krajině, pod vedením dynamického studia Fugazzi, vznikl inspirativní rezidenční projekt. Sofistikovaný vzhled interiéru kombinuje přírodní materiály ve světlých i tmavších tónech. Jako celek působí interiér velmi harmonicky a klidně. Osvětlení prostoru proto bylo potřeba pojmout minimalisticky, s důrazem na čisté linie a harmonii prostředí - hlavní roli zde proto dostala zápustná svítidla.

Jemné neutrální ladění a komplexnost interiéru si žádá zvláštní péči při volbě osvětlení. V případě projektu Fugazzi projektanti zvolili různé druhy zápustných svítidel a profilů Delta Light. Zápustná svítidla zde plní funkce celkového i pracovního osvětlení, zároveň fungují i jako akcentní nasvětlení vybraných prvků v interiéru. Plně tak v interiéru nahrazují závěsná či přisazená stropní svítidla. V prostoru působí minimalistickým dojmem a tzv. splynou s interiérem.

Nad kuchyňský pult a jídelní stůl projektanti umístili přímé osvětlení v podobě zápustných profilů Splitline 51 a Splitline 52 s LED moduly. Úzké lineární profily Splitline ladí s výduchy klimatizace procházející stropním prostorem podél stěn. Vysokou sestavu úložných skříní v kuchyni i obývacím pokoji pak opatřili nastavitelnými bodovými zápustnými svítidly Minigrid In Trimless, které se postaraly o jejich akcentní nasvícení. Stejná svítidla pečlivě umístili také k uměleckým dílům, která díky nim v prostoru více vyniknou.