Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analytice a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

sortiment výrobků
na stránkách výrobce
sortiment výrobků
na stránkách výrobce
 title-image-article

Osvětlení

galerií

Osvětlení uměleckých a výstavních galerií má klíčový vliv na vnímání prostoru i exponátů. Světlo v prostoru totiž vytváří výsledný dojem, který si návštěvník z výstavy odnese. Světlo by mělo vytvářet klidné prostředí, vhodné k nerušenému vnímání umění.

Platí, že světlo by v galerii nemělo strhávat pozornost samo na sebe. Mělo by být spíše nástrojem ke zprostředkování co možná nejlepšího uměleckého prožitku.

Svítidla použitá v galerii by měla mít co možná nejvyšší index podání barev, neboli CRI, aby co nejpřirozeněji podávaly barvy.

Svítidla musí být umístěna tak, aby neoslňovala návštěvníky, nevytvářela nežádoucí odlesky ve sklech a aby nevrhala stíny na exponáty, například přes procházející návštěvníky.

Navštivte a inspirujte se v první automotive galerii Unique Gallery v Praze, ve které Delta Light realizovala osvětlení.