Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analytice a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

sortiment výrobků
na stránkách výrobce
sortiment výrobků
na stránkách výrobce
 title-image-article

Supraphon

obchod pro všechny, kdo mají rádi dobrou hudbu

Na Jungmannově náměstí v Praze najdete první kamenný obchod hudebního vydavatelství Supraphon - historicky nejvýznamnější české gramofonové firmy. Stavebních úprav interiéru prodejny Supraphon Musicpoint, kde nakoupíte nejrůznější hudební nosiče, se ujalo pražské architektonické studio DESK Architekti.

Zaměřili se na jednoduché, soudobé a účelné řešení navazující na odkaz tradičních newyorských obchodů s hudbou, kde zákazník pouze nenakupuje, ale stává se součástí hudebního dění.

Prostor v historickém funkcionalistickém domě Schögl zařídili architekti velmi citlivě. Prodejně ponechali původní funkcionalistické prvky - výlohy, podlahy, sloupy i přiznanou konstrukci stropu. Design interiéru spojuje současné moderní materiály s původními povrchy nacházejícími se v historickém objektu.

Čistou funkčnost interiéru zabydlují všudypřítomné hudební nosiče s pestrobarevnými obaly, lákavě nasvícené svítidly Delta Light. Originální interiér doplňují pečlivě zvolená svítidla - tvarově jednoduchá Supernova, černé reflektory Boxy na liště, bodová svítidla Ringo a nástěnná Gala. Díky nim obchod ožívá hrou světel a stínů a vtahuje vás do centra hudebního dění.

Prohlédněte si další realizace architektonického studia DESK architekti.