Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analytice a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

sortiment výrobků
na stránkách výrobce
sortiment výrobků
na stránkách výrobce
 title-image-article

Víkendový dům

architekta Rogera Nelsona a jeho rodiny

Two Sheds je víkendový dům architekta Rogera Nelsona, výkonného ředitele NH Architecture a jeho rodiny. Architekt Nelson se spojil se studiem DREAMER a společně tak vytvořili design exteriéru i interiéru.

Původní ideou byl mnohem větší dům o rozloze 700 metrů čtverečních. To bylo během počáteční fáze návrhů, kdy Roger a Jane najali studio DREAMER, aby jim pomohli s designem interiéru. Během procesu navrhování pár definoval, jak chtějí obývat svůj dům, a zdůraznil, co je pro ně důležité. Tyto diskuse ovlivnily studio natolik, že navrhli kompletní redesign projektu. Vznikl tak mnohem menší a kompaktnější dům, o rozloze 220 metrů čtverečních. A tak vznikl projekt TwoShelds, doslova "Dvě kůlny". Dům se nachází v buši ve Victoria v Austrálii, ideální místo k úniku z každodenního shonu a žití ve velkoměstě.

 

OSLAVA KRAJINY

TwoSheds jsou dva přístřešky lemované dřevem, které mají oddělené společné prostory od soukromých a odpočinkových zón. Vše s ohledem na pocit intimity a funkčnosti jednotlivých místností. Přístřešky jsou propojeny prosklenou galerií, kde si užijete skvostné výhledy do krajiny, na jedné straně na oceán a na zvlněnou krajinu na straně druhé.

Je použito minimum materiálů: zuhelnatělé dřevo, které obkládá vnější stěny. Vnitřní stěny jsou obloženy surovým dřevem a doplněny mosaznými detaily. Výběr materiálu vytváří pocit nadčasovosti, protože dřevo a mosaz postupem času stárnou a dodají tak interiéru osobitý charakter.

 

 

MINIMÁLNÍ SCHÉMA OSVĚTLENÍ

K minimalistickému pojetí Two Sheds je i paleta osvětlení velmi zredukovaná a nenápadná. Tagline profile a Femtoline profile zajišťují rovnoměrné osvětlení exteriéru. V hlavní chodbě je vytvořena linie podél stěny z nástěnných svítidel Orbit. Na fasádě, stěnách z tmavého dřeva, jsou použity nástěnná svítidla Mono II Down-Up.