Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analytice a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

sortiment výrobků
na stránkách výrobce
sortiment výrobků
na stránkách výrobce
 title-image-article

Tipy na osvětlení

ložnice

Ložnice se z místa, kde spíme, pomalu mění v multifunkční prostory. Často v nich pracujeme, čteme, relaxujeme a mnohdy se také převlékáme. Rozdílné aktivity vyžadují i specifické osvětlení. Získejte představu o tom, jak správně ložnici osvětlit. Další cenné rady i kompletní světelné řešení vám poskytnou odborníci z Delta Light.

Vybírejte podle funkcí

Nejprve promyslete, k jakým činnostem ložnici běžně používáte a podle toho volte osvětlení. Ložnici, určené výhradně pro spaní a relaxaci, postačí tlumenější celkové osvětlení. Například v podobě stropních svítidel či světelných profilů. Máte-li v ložnici pracovní stůl či kout na čtení, nezapomeňte na kvalitní pracovní osvětlení, které poskytne dané činnosti dostatek světla. Čtete-li rádi přímo v posteli, umístěte lampičky za vaši hlavu na čelo postele.

Nikdy ne nad postel

Celkové osvětlení by mělo rovnoměrně osvětlovat celou místnost. Při rozmísťování stropních svítidel vězte, že nepatří přímo nad postel. Nikdo totiž nechce, aby mu při ležení v posteli svítilo světlo přímo do očí. Zde raději volte nepřímou složku světla, podkreslující vybrané prvky, například čelo postele. Nepřímé osvětlení navíc dokáže navodit příjemnou náladu.

Vytvořte atmosféru

Potřebnou dávku atmosféry do ložnice dodá funkce stmívání, dovolující plynule pracovat s intenzitou světla. Nová technologie stmívání LED svítidel Soft Dim funguje na stejném principu jako stmívání žárovky - s klesající intenzitou světla se otepluje barva světla.

Orientujte se i v noci

Noční orientaci v prostoru napomáhají tzv. orientační svítidla, která tlumeně svítí celou noc. Díky nim se budete bezpečně a jistě pohybovat po ložnici i v noci, aniž byste museli svítit velkým světlem. Umísťují se zpravidla při zemi, kde svítí přímo pod nohy.

Nezapomínejte na šatnu

Součástí ložnic jsou čím dál častěji i šatny. Jejich osvětlení nepodceňujte. Stropní svítidla, zápustná či přisazená, umístěte do správné vzdálenosti, přibližně 30 cm od hrany šatních skříní. Preferujte světelné zdroje s co nejvyšším indexem barevného podání, díky kterým bude barevný vjem co nejpřirozenější.