Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analytice a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

sortiment výrobků
na stránkách výrobce
sortiment výrobků
na stránkách výrobce
 title-image-article

Split-It - jeden světelný profil

pro přímé i nepřímé osvětlení

Novinkou v sortimentu Delta Light je skupina světelných profilů, které současně poskytují nepřímé i bodové osvětlení prostoru. Jejich jméno je SPIT-IT a kombinují skryté LED pásky s různými druhy bodových svítidel.

Nepřímé osvětlení, při kterém jsou LED pásky namířené do stropu, od kterého se odráží a jednolitě interiér osvětluje, dokáže definovat či orámovat prostor a dodat mu tak hloubku. Bodové osvětlení, kdy jsou kužely světel namířeny na vybrané objekty zase akcentuje vybrané prvky v interiéru a upřednostňuje je před jinými. Jejich kombinací vzniká komplexní osvětlení prostoru, skryté v jediném světelném profilu. Profily Spit-It jsou na míru vyráběné, vždy podle potřeb každého prostoru, aby do něho ideálně pasovaly a splňovaly individuální nároky na jeho osvětlení.

Zápustné, přisazené či závěsné profily

Na výběr je ze tří typů světelných profilů Spit-It, zápustných, přisazených či závěsných. Zápustné profily Spit-It Pro jsou určené k umístění do předem připravených stavebních nik či štěrbin a jsou tak kompletně skryty. Jedinými viditelnými prvky jsou bodová svítidla umístěná na profilech. Zápustné profily nabízí různé druhy rohových dílů, díky kterým je možné vytvořit nekonečné “světelné cesty” vedoucí místnostmi horizontálně i vertikálně s různými zatáčkami.

Přisazené a závěsné profily Spit-It On nevyžadují větší stavební přípravu předem, ke stropu jsou jednoduše přisazeny či zavěšeny. Tyto dvě varianty dávají možnost umístit profil do libovolné výšky. Jsou proto ideální k vytvoření souvislé světelné linky v prostorách, kde je odlišná výška stropů. Jsou navíc vhodnou volbou do prostor, kde nejsou možné stavební úpravy stropů. Profily, které jsou v tomto případě zcela viditelné splňují vysoké nároky na estetiku a styl.

Nastavitelné nepřímé osvětlení

Pásky LED diod skryté v profilech jsou nastavitelné různými směry, aby bylo možné docílit konkrétního nasvícení stropu. Navíc je možné vybírat z různých druhů LED svítidel, které poskytují rozdílné chromatičnosti světla, od neutrální, přes teplé až po studené bílé světlo.

Bodová svítidla na výběr

Bodová svítidla obstarávají akcentní osvětlení a na profilech jsou viditelně umístěna. Velmi snadno se na profil instalují a je snadné s nimi manipulovat či otáčet. Dají se umístit na jakékoliv místo na profilu v libovolném rozestupu a množství. I výběr bodových svítidel je velký, nabízející nejrůznější druhy čoček a barev, mnoho z nich je navíc polohově nastavitelných. Kompatibilní jsou svítidla Spy, Pintor 63, Pintor 90, RB50 či RB111.

Varianta přisazených a závěsných profilů navíc nabízí možnost umístění drobných down-light bodových svítidel do středu profilu, které osvětlují objekty přímo pod nimi.

Více informací naleznete v nové produktové brožuře věnované kolekci Split-It.