Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analytice a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

sortiment výrobků
na stránkách výrobce
sortiment výrobků
na stránkách výrobce
 title-image-article

Nadace

Jedličkova ústavu

Základním posláním Nadace Jedličkova ústavu je zlepšení komplexní rehabilitační péče o děti a mladé lidi s tělesným handicapem ve všech jejích aspektech – výchovně vzdělávacích, rehabilitačních a odborně terapeutických, dále všestranná pomoc v integraci mladých lidí s handicapem do společnosti s cílem zamezit společenské a sociální izolaci.

Pro splnění svého poslání Nadace Jedličkova ústavu zajišťuje, shromažďuje a pečuje o finanční i nemovitý majetek, jehož výnosy pak používá k uskutečnění svých cílů. Ve své činnosti se Nadace hlásí k odkazu profesora MUDr. Rudolfa Jedličky, zakladatele Jedličkova ústavu, který celý svůj život prosazoval ideu plnohodnotného života osob s postižením.

 

Jedním z projektů Nadace je bezbariérová doprava. Žáci a studenti na invalidních vozících se chtějí každý den bez problémů dostat do školy, proto Nadace již od roku 1998 realizuje projekt bezbariérové dopravy pro žáky a studenty Jedličkova ústavu. K tomu účelu poskytuje hlavní partner tohoto projektu S-MOBIL s.r.o. dva bezbariérové speciálně upravené mikrobusy,organizaci dopravy zajišťuje spolek Borůvka Vyšehrad a na jeho provoz přispívá také Delta Light, jako hrdý partner tohoto projektu.

Více informací o Nadaci najdete zde.