Používáme cookies

Záznamy cookies nám pomáhají zlepšovat naše stránky. Využíváme je také k analytice a cílené reklamě. Podrobnější informace najdete na straně zásady ochrany osobních údajů.

sortiment výrobků
na stránkách výrobce
sortiment výrobků
na stránkách výrobce
 title-image-article

Představujeme novinky z The Lighting Bible

Kolekce ambiciózních řešení osvětlovacích systémů

Každé 2 roky vychází The Lighting Bible, prezentující kolekci architektonického osvětlení, která zahrnuje rozmanité návrhy svítidel v kooperaci s designéry, které byly vyvinuty, testovány a vyrobeny v belgickém sídle značky. The Lighting Bible 14 představuje kolekci ambiciózních řešení osvětlovacích systémů, která zkoumá možné hranice designu, výkonu, architektury a technologie. Špičkové optiky, působivý design, maximální flexibilita a nové materiály jsou jádrem nové kolekce Delta Light pro rok 2021.

Haloscan - Design následuje optiku

 

Haloscan je ztělěsněním opravdového ducha inovací v TheLighting Bible 14. Svítidlo je přizpůsobeno ploché optice a kombinuje tak ultraminimalistický vzhled s příjemným světelným efektem. Světlo se jemně šíří pomocí ploché sofistikované čočky, která vytváří až 4 různé úhly paprsku světla, od bodového po reflektor a dokonce i lineární světlo. K plynulému otáčení anaklánění se používá patentovaný systém Ex-Centric Rotation System. Jeho asymetrický závěs, kombinuje schopnosti otáčení a naklápění v jednom rychlé mpohybu. Haloscan je kolekce akcentních světel, která jsou dostupná polozapuštěná, přisazená nebo jako moduly pro magnetické profily.

 

 Zoover - Jemná struktura

 

Závěsné svítidlo Zoover vyplní místnost svou texturou, objemem a hloubkou. Je navržený jako mělká kopule, která skrývá kruh světla a ta mu dodává různý vzhled v závislosti na úhlu pohledu. Při pohledu z boku má stínidlo velmi neutrální vzhled. Rozsvícené svítidlo upoutá vaši pozornost mnoha propracovanými detaily a měkkým světlem, které osvětluje vnitřní povrch. Tepelně tvarovaná kupole z plsti, je geniální kombinací formy a funkce.

 

 Artuur - Design a všestrannost

 

Artuur upoutá naši pozornost téměř vším, ať už jde o jeho design, anebo optiku. Svítidlo přichází jako downlight se zkosenými hranami směrem ke středu, v kulatém i čtvrecovém provedení. Důvtipný designový twist odhalíme v jeho asymetrické čtvercové verzi. Dalším zajímavým prvkem je vypouklá čočka na vrcholu hluboce zapuštěné LED, která světlu dodává sofistikovaný efekt a vzhled. Toto svítidlo má výjimečnou kvalitu světla a čistě ohraničený světelný sloup. I když je vypnuté, ohromí vás pozoruhodnou estetikou. Se svítidlem Artuur navíc můžete kombinovat celkové osvětlení s osvětlením stěn ato vše v jednom svítidle. Při instalaci do stropu dodává Artuur místnosti hloubku díky jemnému vyčnívajícímu rámečku. Svítidlo lze nainstalovat i v bezrámečkovém provedení.

 

 Multinova – Otočte mě, jsem na to stvořená

 

Se dvěma různými průměry, výškou pouze 69 mm, můžete použít toto svítidlo mnoha způsoby. Se svými malými rozměry se Multinova hodí do jakéhokoli rezidenčního nebo veřejného projektu. Jako svítidlo pro lištové systémy se hodí do každého maloobchodního prostředí, s prizmatickým difuzorem pro snížení oslnění se pak přizpůsobí i v kancelářském prostoru. Kromě toho lze Multinovu umístit na magnetické profily pro zajištění celkového osvětlení.

 

Svítidlo se dodává v klasické černé nebo bílé barvě, případně můžete zvolit teplejší zlatou barvu. Mimo klasický a prizmatický difuzor je dostupný take difuzor v kouřovém provedení, který při zhasnutí svítidla vytváří zajímavý dekorativní prvek. Ideální využití tohoto všestranného svítidla najdeme při seskupení dvou nebo tří svítidel do závěsné kompozice, využitelné ve větších prostorech, jako jsou lobby, recepce nebo v otevřených kancelářích, kde kombinuje krásu s funkčností. Kromě zapuštěné, přisazené a track verze pro lištové systémy existují další dva způsoby zavěšení: na lanka a tyčové zavěšení, kdy lze Multinovu naklonit až o 90 °.

 

 Spy - znovuobjevená klasika

 

Minimalismus, funkčnost a všestrannost jsou klíčové pojmy popisující rozsáhlou kolekci Spy. Reflektory Spy byly navrženy tak, aby splňoval různé požadavky a poskytoval ideální řešení v rezidenčních i komerčních prostorech. Kolekce svítidel Spy představuje všestranný a kompletní sortiment zapuštěných, přisazených a lištových svítidel v nekonečných kombinacích, tvarech a barvách LED, stejně jako v různých barevných provedeních a variacích.

 

Obnovená kolekce reflektorů Spy se rozšířila o mnoho technických vylepšení  - širší paleta barevných provedení, lepší světelné parametry, nové optiky, možnost změny barvy světla Tunable white a stmívání Soft Dim. Novinkou je take Spy 39 W pro venkovní použití.

 

 Uho - Kompaktní velikost

 

Na první pohled se Uho zdá být velmi prostým svítidlem. To podstatné je ale v detailech zpracování. Dokonalý poměr těla a jeho průměru, skvěle odpovídá proporcím celého svítidla. Uho je k dispozici jako akcentové světlo, které se přidává k malým profilům Splitline 14 a Shiftline 19, i jako bodové světlo v jednoduchém nebo dvojitém provedení, v přisazené verzi pak v trojitém provedení.

 

Nime – Neviditelný, ale hmatatelný

Svítidlo Nime je nejnovější inovací, která vychází z pokračující spolupráce mezi světelným designérem Deanem Skirou a Delta Light, a je pravděpodobně nejmenším svítidlem, jaké kdy bylo vyrobeno.

 

 Dokonalé osvětlení Nime je výsledkem cesty k maximálnímu minimalismu, zaměřeném na světlo spíše než na svítidlo samotné. Jako plně integrované architektonické řešení je tělo Nime zcela skryté ve stropu, nevidíme nic jiného než otvor o průměru 10 mm. Systém Nime a jeho vlastní optika nám umožní zaostřit paprsek a upravit jeho úhel, rotaci a náklon. To vše bez kompromisů v definující nepatrné velikosti a s téměř nulovým oslněním.

 

 Světelný designér Dean Skira: „Nime vám umožní zdůraznit objekty na svislých a vodorovných površích bez viditelně umístěného svítidla.Můžete osvětlit malé i velké objekty, i když se nenachází v blízkosti svítidla.Světlo můžete nasměrovat tam, kde je potřeba, a to i v zkosených stropech. Nebo můžete vytvořit totožné kruhy světla z nízkých i vyšších stropů. Absence je v jeho přítomnosti. Přítomnost je v jeho absenci. “

 

O Deanovi Skirovi

Dean Skira je zakladatelem společnosti Skira, globálního a oceňovaného ateliéru designu osvětlení se sídlem v chorvatské Pule. Studio se specializuje na všechny aspekty komerčních, městských a bytových projektů osvětlení, za posledních 30 let jeho společnost vytvářela převážně ve spolupráci s investory a architekty smysluplné světelné zážitky po celém světě.

https://skira.hr/

 

Soliscape

UNStudioa Delta Light spojili své síly ve snaze zlepšit prostředí v našem rychle se měnícím pracovním světě, kde se lidské zdraví a talent staly nejdůležitější komoditou zaměstnavatelů.

Soliscape je extrémně všestranný a flexibilní systém, speciálně navržený pro vytváření prostředí zaměřených především na člověka jako takového. Systém však neníomezen pouze na pracovní prostory, díky svým přizpůsobivým možnostem konfigurace má širokou škálu aplikací a lze jej použít také v hotelech, pohostinství, maloobchodu a ve veřejných prostorech. Systém je unikátní v tom, že jej lze nakonfigurovat tak, aby co nejlépe vyhovoval našim každodenním potřebám.

Systém Soliscape nabízí řadu flexibilních komponentů pro architekty a designéry, který vám umožní kombinovat osvětlení s akustikou prostoru do přitažlivého řešení, který lze snadno připojit k jakémukoliv systému správy budov.

Se Soliscape vytváříte prostředí založená na senzorech, která reagují, učí se a přizpůsobují se každodenním činnostem lidí, a inteligentní budovy směřují k responzivní architektuře prostřednictvím systému, který umožňuje lidem intuitivní ovládání a personalizaci prostoru.

 

Soliscape nabízí různé možnosti snímání, jako je detekce přítomnosti, hlasové ovládání, snímače teploty, vlhkosti a intenzity světla.Umožňují vám vytvářet prostory zaměřené na člověka. Světlo pro pocit pohody.